Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžkařské cesty kolem Farmy k Hájence a dál do krajiny

5. 12. 2012

Běžkařské cesty projíždíme hned jak napadne sníh vlastním skutrem se stopařem.

Jede se od Farmy k Hájence kolem penzionu Bukáček, kde se můžete posílit, dát si oběd nebo večeři. Každé 4 km je hospoda. Výjezd na náhorní plošinu Borovina s krásnými výhledy na okolní skály a lesy a sjezd na Farmu nebo do Hospody za řekou. Okruh cca 4 km.

Na Milovech u Šlechtů (stylová stará hospoda, zvěřinové speciality - 3 km) nebo luxusní restaurece u hotelu Devět skal Orea - čepuje se Plzeň,  - zde se naše stopy napojují na stopy od rolby, které vedou na Krátkou, Samotín, Kadov, 3 Studně, Vlachovice až k hotelu SKI v Novém městě, kde je profesionální závodní běžkařský areál.  

Na druhou stranu se dostanete do Svratky ( stará stylová hospoda u Šilerů, Krušovická hospoda - výborně vaří, hotel Svratka se sjezdovkou - zde se můžete nechat vyvézt vlekem a pokračovat po stopách  zpět do Křižánek kolem Karlštejnu, Kamený zámek a sjezd na Český kopec a rychle do Hospody za řekou.  Čepuje se Hlinsko. Nejlepší je kvasnicové.

Dá se jet od Hájenky  do Herálce 6 km po rovince lesem k hotelu Žákova hora - výborně vaří. Zde bývá i pěkný běžkařský stadion. Odtud po zasněžené silničce na Samotín nebo do Kadova 8 km. Výborná stará stylová hospoda. Nalévají specialitu - Kadovánek. Odtud na Krátkou, sjezd na Blatiny a jste na Milovech.

Jsou zde příjemné okruhy pro začátečníky i pokročilé. V případě problému pro Vás přijedeme skutrem nebo tereňákem.

Na rozdíl od přeplněných stop kolem Nového Města je zde absolutní klid a pohoda. Nikdo se na Vás netlačí a ve všech hospodách si v klidu sednete.


 


 



 

 

Náhledy fotografií ze složky běžky u farmy